вторник, 10 ноября 2015 г.

Наукометричні дослідження, управління бібліографією 

Першим завданням четвертого тижня було визначити журнали за своєю тематикою курирування в найвідоміших науковометричних базах. А саме: Web of Science, Scopus, elibrary.RU, відомій як РІНЦ, та індекси журналів або імпакт-фактори.
З базою Web of Science ознайомилась під час тестового доступу, щедро запропонованного команією Thomson Reuters для університетів країни. Має велику глибину архіву, підходить для науковців, які вже давно займаються нукою. Знайшла близько 20 посилань на праці викладачів нашого університеу. Щодо вільно доступних індексів, знайшла  1 журнал за близькою тематикою.


Отримала інформацію про видання, а також скачала файл з повним переліком.
За посиланням по ISSN знайшла індекси журналу.

 

 Попрацювала з Sciverse Scopus.


В SJR за ISSN знайшла журнал за тематикою та визначила показники індексів.

Попрацювала з загальним перліком журналів за темою. Результат не дуже задовільнив.


Пошук в файлі за відбором по номеру ISSN  


та по фільтру "Україна" знайдено 60 документів.

Свого часу праццювала з elibrary.RU. Більш детальна презентація за посиланням. В РІНЦ є різниця в імпакт-факторі журналу в базі та на сайті видавництва.


Кожна з баз має свої особливості. В перших двох заважає відсутність знання мови на достатьньому рівні. В РІНЦ дуже туго прцює пошук, займає багато часу. 



2. Про проект "Український індекс наукового цитування" робила презентацію для викладачів нашого університету близько року тому. Хочу поділитися з учасниками кусів. Взагалі, проект дуже корисний. Мені особисто подобається, що він інтегрується з найвідомішими базами даних та ORCID. Тому намагаюся донести необхідність створення профілів в ORCID викладачами нашого закладу, для підвищення іміджу науковця та достойного представлення своїх праць, через ось таку презентацію

Знайшла в УІНЦ профіль відомого в бібліотечних колах науковця Т. Ярошенко.
 А також профіль та  ORCID ID, де представлено публікаційну активність науковця.


3. ENDNOT примусив покорпіти. Не хотілось ставити 30-денну версію, а моя е-адреса, цього "пана" не влаштовувала. Але нарешті поборола. Завантажила інсталятор на робочу панель, створила бібліографічний список видань з Google books та scolare, з представлених в базах даних ресурсу.

Бібліографічний список зберегла на комп'ютер. Здається треба було цей файл викласти в блозі. Але я не зуміла(





Комментариев нет:

Отправить комментарий