понедельник, 2 ноября 2015 г.

Робота з бібліотечними ресурсами


Наступне завдання курсів виконувала за планом, запропонованим викладачами курсів.
1.Використовуючи пошукову систему Google, сформулювала пошуковий запит за темою курирування "наукова комунікація".  посилання
Отримавши певні результати, застосувала додаткові інструменти пошуку: вибрала документи за видами та за релевантністю. Чим скоротила перелік знайдених документів.
 За аналогічним запитом виконала пошук у Google Академії. Отримала 9 документів. Використовуючи розшинений пошук, вибрала документи за часовими обмеженнями, автором і т.д. Знайдені документи додала до своєї бібліотеки.   посилання 
Порівнюючи отримані результати, можу сказати, що в Google Академії пошук обмежений повнотекстовими документами, а саме, науковими статтями, але є можливість слідкувати за цитуваннями статей, що дуже важливо для науковців. А через пошукове вікно Google, ми можемо знайти як книги, статті, так і інші матеріали за темою (відео, презентації і т.п.) Для мене, особисто, є прийнятними обидва варіанти пошуку, в залежності від того, що необхідно знайти.  

2.Створила на Google Books книжкову «полицю» Моя поличка. Деякі, із знайдених документів, можна переглянути та зробити посилання, отримати QR-код, а також є можливість експортування цитат в різних форматах для додавання до індивідуальних профілів науковців (ORCID ID та ін.).



3.Платформа ScienceDirect, один із продуктів відомої всьому науковому світу видавничої корпорації Elsevier, серед багатьох своїх преваг має ресурси вільного доступу до повнотекстових документів, серед яких було запропоновано знайти публікації за темою курирування, використовуючи розширений пошук.
Серед знайдених документів відкритого доступу за своєю темою,
обрала декілька та зберегла  на свій комп'ютер. Один з них  http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1877050914013647 перевірила на  плагіат за допомогою Антиплагіатної системи StrikePlagiarism. Результати превірки документу такі https://panel.plagiat.pl/web/reportView.htm

4.Серед авторів публікацій, знайдених в Google Академії, давно слідкую за новинами блогу та сторінками в соціальних мережах, більше відомим, як Пан бібліотекар. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий